Hoppa till innehåll
Två glada och lättade personer över att vi till slut enats om vilken flaska vi ska använda.

Botten upp…

Så var det dags att bestämma vilken typ av flaska vi ska använda. Praktiskt sett är flaskan är en förpackning av vinet, men också en del av känslan som kommunicerar varumärket.

I D.O. Montsant förespråkar appellationen att flaskan bör vara av Bourgognetyp. Det finns säkert 50-100 olika varianter av Bourgogneflaskor att välja av och skillnaderna utseendemässigt är små, men skiljer sig ganska mycket när man tar i flaskan. Generellt upplevs en tyngre flaska som mer exklusiv, men kostar mer och miljöpåverkan är större än för en lätt flaska. En mörk flaska skyddar vinet mot ljusets ultravioletta strålar, men det är svårare att se vilken typ av vin som finns i flaskan. Dessutom gör olika färger och nyanser, typ bruna eklövsfärgade eller gröna, att flaskan upplevs på olika sätt. Osv osv….. men nu har vi bestämt oss för en flaska!!!

Arbetet med namn och logotype pågår parallellt, men inget är klart ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *