Hoppa till innehåll

Bubbel

Bell Cros utanför Marça, nära Falset i DO Montsant är en vingård som växer. Genom förvärv av närliggande gårdar består vingården idag av drygt 25 ha med 16 ha vinstockar som kommer att ge ca 50.000 flaskor/år. Vingården och vineriet är officiellt EU-organiskt certifierade. Från årgång 2023 och framåt kommer alla Bell Cros viner att vara märkta med EU:s officiella logo för organisk produktion det gröna bladet. Vinerna är också vegancertifierade.

Ida & Peter 2023

Ägaren till Bell Cros, Peter, och dottern Ida älskar bubbel. Nu äntligen är Bell Cros första bubbel klart. Det är gjort av 100% Garnacha Blancadruvor och enligt den ursprungliga Ancestral-metoden. Vinet har buteljerats innan det jäst klart och sedan fortsatt att jäsa ut resterande socker med kolsyrebildning som följd. Därefter har det legat på sin jästfällning i 7 månader.

VINTYP Pet/Nat Ancestral
DRUVOR 100 % Garnacha Blanca
VINMAKARE Johan Asens
VINRANKORNAS MEDELÅLDER 6 år
SMAKNOTER En vacker och ljust gyllene färg. I vissa flaskor kan vinet vara lite grumligt eftersom vinet tillverkas manuellt enligt Ancestralmetoden. Bubblorna förstärker doften av citrus och anis med en lätt touch av brioche. Smaken är fyllig, livlig och uppfriskande, tack vare den subtila kolsyran.
SERVERINGSFÖRSLAG Perfekt som aperitif. Passar bra till ost, charkuterier, pata negra (iberisk skinka), sallad, ljust kött, pasta, ris, fisk, sushi, skaldjur. Servera vid en temperatur på 8°C.
Läs mer / ladda ner PDF

Ida & Peter 2022

Läs mer / ladda ner PDF

Ida & Peter 2021

Läs mer / ladda ner PDF