Hoppa till innehåll
Ann är redo att göra en insats med skörden som gör skillnad!

Första skörden…

Bara två veckor efter att köpet av marken var klart återvände vi Montsant för att vara med och uppleva vår första skörd någonsin. Vi hyrde in en professionell fotograf, Rafael López-Monné, för att dokumentera detta stora ögonblick. När vi köpte marken så gjorde vi en informell överenskommelse att vi det skulle ingå 4.000 kg druvor i köpet. Tanken var att göra en rivstart och komma igång vår första produktion av vin redan i år.

Vi skulle vara med och skörda våra 4.000kg. Vi blev väldigt väl emottagna av alla och fick instruktioner om hur vi skulle göra. Hur svårt kan det vara att klippa av en vindruvsklase? Efter mindre än en halvtimme insåg vi att det inte var så ”bara”. Innan man lägger klasarna i uppsamlingskorgarna så ska de synas av och allt icke önskvärt ska tas bort. Det var detta ”bara” var inte helt lätt för ett icke tränat öga. För att inte sinka alla så tog vi ett steg tillbaka för att istället iaktta på håll hur man gör.

Så här enkelt är det för en van hand att klippa av en vindruvsklase.
Bara glada miner hos Maria & Joan.
Upp med alla druvorna på flaket innan lasset bär av till vinkooperativet Celler Masroig.
Joan hårt arbetande.
Vi var bättre på att posera framför kameran än att plocka druvor.
Joan tackar Peter för hårt arbete och en bra insats.
Handskarna på tork för att bli klara för nästa dags jobb.
Så ser ”riktiga” vindruvsplockares händer ut.

Hur som helst så blev det en lyckad dag och vi lärde känna det hårt arbetande och härliga paret, Joan och Maria, som vi köpt marken av. I markköpet ingår också en del olivträd som ger ca 250 L olivolja/år. Joan och Maria kommer fortsättningsvis att ta hand om olivträden och får behålla oljan som ersättning. Lite skit under naglarna lyckades vi iaf få och fina bilder blev det. Vi somnade gott på hotellet tidigt på kvällen, fysisk arbete tar hårt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *