Hoppa till innehåll
Vi provar våra nyförvärvade kunskaper praktiskt och undersöker alkoholhalten med en refraktometer.

Kunskap behövs…

Vi har insett att vi behöver lite mer kunskap om hur man tillverkar vin och igår avslutade vi den andra delen av 5 i vår teoretiska och praktiska utbildning om hur ett vin blir till, från vinranka till flaska.

För att driva detta projekt (att producera ca 25.000 flaskor vin/år), kommer vi behöva skapa ett team som driver projektet och för att sätta ihop och leda ett team behöver man själv grundläggande kunskap om vinframställning. Vi är därför mycket glada över att Miguel Figini, rektor vid ”Espai del Vi Català” (http://www.espaidelvicatala.cat/), personligen har tagit sig ansvaret att utbilda oss. Skolan ”Espai del Vi Català” utbildar kommande vintillverkare i Katalonien.

Nu efter totalt sju intensiva mer än fulla dagar med teoretisk utbildning varvat med vingårdsbesök har vi lärt oss att ett vin inte är något som en winemaker bara blandar ihop, utan börjar skapas ute på vinfältet, dvs hur man brukar jorden, beskär vinrankorna osv.

Angel Teixidor, Cooperativa de Guiamets, låter oss prova 100% Garnatxa direkt från fat.
Vinmusten smakar mycket druva och är väldigt sött!
Alfredo Arribas, Portal del Priorat, väldigt upptagen under skörden, men visar oss ändå entusiastiskt hur han gör sina fantastiska viner.
Joan Asens t.v., d’Orto Vins, och Miguel t.h. i djupa diskussioner.
Carles Escolar t.h., Celler Masroig, visar Kooperativets enorma lagringsutrymme för fat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *