Hoppa till innehåll

Bell Cros, La Figaflor 2022, bästa vin!

Vi är väldigt stolta och ödmjuka över att Bell Cros, La Figaflor 2022, tilldelats pris som bästa vin i klassen för vita viner gjorda av druvan Garnacha Blanca, i ”La Guia de Vins de Catalunya 2024”.

La Figaflor 2022 är vårt första vin som producerats i vårt nya vineri, ett toppmodernt vineri som färdigställdes precis i tid för skörden av årgång 2022. Bell Cros ambition är att vara en av de fem bästa vinproducenterna i DO Montsant. Det nya vineriet är en del av strävan i denna ambition. Denna utmärkelse bekräftar att vi är på rätt väg.

Vi är också väldigt glada över att våra övriga viner detta år har erhållit fantastiska poäng, något som vi bara kunde drömma om när vi startade detta vinprojektet för sex år sedan.

”La Guia de Vins de Catalunya” är en av de viktigaste och mest prestige-fyllda vinguiderna i Katalonien, Spanien. De anordnar varje år en mässa med de bästa vinerna från varje utgåva av guiden för att presentera för den professionella sektorn (sommeliers, restauratörer, press …). Endast de vingårdar och viner som har fått lika många eller mer än 9,50 poäng är inbjudna att ställa ut.

Våra viner:
La Figaflor / 2022, 9,86
El Tracte / 2019, 9,79
Selecció Delfí / 2019, 9,78
El Cami / 2020, 9,72
L' Addició / 2020, 9,71
Ida & Peter / 2022, 9,69
El Mirador / 2019, 9,65
L'Amic / 2022, 9,49

Bell Cros viner i Norge

Now it is finally possible to buy Bell Cros wines in Norway, says Henrik Sauleda, owner of Karat vin AS, a new player in Norway since January 2023. Karat vin AS specializes only in Spanish wines. Bell Cros is very much looking forward to the upcoming collaboration and being a part of the start-up stage in a new market and with a new enthusiastic partner, says Peter Skoglund.


Buen Gusto, en ny Bell Cros partner i Belgien

Buen Gusto har sitt ursprung i Rik Heyvaerts och Guys gemensamma passion för spanska viner och gastronomi. Med 100 % fokus på spanska produkter kommer DO Montsant att bli en ny uppskattad vinregion för Buen Gusto.


Ny distributör i Andorra

Vi är mycket glada att kunna meddela att WE AND är en ny distributör för Bell Cros i Andorra, på gränsen mellan Spanien och Frankrike.

WE AND, Wine Empowerment Andorra som leds av Sole Laborde, är ett familjeföretag som etablerade sin bas i Andorra 2019 för distribution i hela Europa. WE AND representerar och fokuserar på högkvalitativa viner från familjeägda bodegor främst från Argentina, viner med sin egen historia om dess terroir och personlighet.

I Andorra vänder sig WE AND främst till exklusiva restauranger. Sole påpekar att Bell Cros passar väldigt bra in i profilen på bodegor som de erbjuder restauranger i Andorra.

Peter Skoglund, ägaren till Bell Cros, nämner att detta är ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen av det europeiska distributionsnätet.